Actualizare 28 ianuarie 2023, ora 15:30

În contextul condițiilor meteo nefavorabile, dispoziția Comandamentului Central Operațional de Iarnă privind interzicerea circulației trenurilor formate din automotoare și remorcate cu DHC pe raza Sucursalei Constanța se menține și în data de 29 ianuarie 2023. Acest fapt generează necesitatea schimbării și asigurării compunerii trenurilor din vagoane și locomotive, precum și alte modificări, astfel:

în data de 28 ianuarie 2023

 • trenul R 8123 în relația București Nord – Slobozia Veche este suspendat

în data de 29 ianuarie 2023

 • trenul R 8122 în relația Slobozia Veche – București Nord este suspendat
 • trenurile R 8152 și R 8153 în relația Slobozia Veche – Urziceni și retur sunt suspendate
 • trenurile R 8581, R 8580, R 8587, R 8588 în relația Slobozia Veche – Ciulnița și retur sunt suspendate

Pasagerii care au bilete la trenurile suspendate vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

===============

Actualizare 28 ianuarie 2023, ora 10:00

Traficul feroviar de călători se desfășoară în continuare conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă. Se înregistrează întârzieri în circulația trenurilor în zonele aflate sub avertizările meteo de vreme nefavorabilă. La această oră nu sunt trenuri operate de CFR Călători, blocate și nici nu au fost, ci doar trenuri care au întârziat așteptând remedierea disfuncționalităților apărute.

CFR Călători ține permanent legătura cu CFR SA, managerul infrastructurii, care realizează dirijarea circulației, dar și cu echipele din trenurile afectate de circulatia ingreunata, oferind asistență călătorilor. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță si securitate pentru pasageri.

Ca urmare a timpului nefavorabil care a generat ruperea firului contact rupt pe fir I Sărulești – Lehliu, la solicitarea CFR SA, în vederea asigurării intervalului de lucru pentru echipele de intervenție, sunt anulate astăzi, 28 ianuarie 2023, următoarele trenuri care circulă pe relația București Nord- Constanța și retur:

 • IR 1881 București Nord (plecare 11:30) – Constanța
 • IR 1586 Constanța (plecare 14:30) – București Nord
 • IR 1885 București Nord (plecare 15:31) – Constanța
 • IR 1682 Constanța (plecare 16:30) – București Nord
 • IC 581 București Nord (plecare 17:30) – Constanța
 • IR 1684 Constanța (plecare 18:30) – București Nord

Circulația feroviară se realizează cu tracțiune electrică pe firul 2 pe porțiunea afectată. De asemenea, pasagerii pot călători pe relația București Nord- Constanța și retur cu celelalte trenuri aflate în graficul de circulație.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete la trenurile suspendate sau la trenurile afectate de întârzieri şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere,  contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi modificări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521 și pe site-ul www.cfrcalatori.ro, în modulul de căutare trenuri, la Rute, Trenul meu.

===============

Actualizare 27 ianuarie 2023, ora 20:15

Pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, Comandamentul Central Operational de Iarnă a luat decizia de a restricționa, în data de 28 ianuarie 2023, circulația trenurilor formate din automotoare Desiro pe raza Sucursalei Constanța. Acest fapt generează necesitatea schimbării și asigurării compunerii trenurilor din vagoane și locomotive, precum și alte modificări, astfel:

 • trenul R 8122 Slobozia Veche – Urziceni – Bucuresti Nord va pleca din Slobozia Veche la ora 05:10, în loc de ora 06:10.
 • trenurile R 8152 și R 8153 în relația  Slobozia Veche – Urziceni și retur se anulează.
 • trenurile R 8581, R 8580, R 8587, R 8588 în relația Slobozia Veche – Ciulnița și retur se anulează.

===============

Actualizare 27 ianuarie 2023, ora 20:00

Circulația feroviară pe distanța Balota – Valea Alba a fost redeschisă în condiții de siguranță la ora 19:35.

===============

Actualizare 27 ianuarie 2023, ora 19:20

Circulația trenurilor este temporar întreruptă pe distanța Balota – Valea Alba ca urmare a unei disfuncționalități tehnice la locomotiva unui tren de marfă, din cauza condițiilor meteo nefavorbaile. Pentru retragerea trenului de marfă din linie curentă și diminuarea perioadei de afectare a traficului feroviar, CFR Călători asigură remorcarea acestuia cu locomotiva de la trenul IR 349.
Următoarele trenuri staționează până la eliberarea liniei curente și realizarea ciculației în condiții de siguranță:
– IR 349 București Nord – Arad
– IR 73 Curtici – București Nord
– R 9508 Drobeta Turnu Severin – Craiova
– R 9507 Filiași – Drobeta Turnu Severin

===============

27 ianuarie 2023

În contextul avertizărilor meteorologice de vreme nefavorabilă pentru această perioadă, CFR Călători informează pasagerii să aibă în vedere faptul că trenurile circulă conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia trenurilor proprii CFR Călători, compania a luat deja măsuri precum asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă, pregătirea suplimentară a materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă şi verificarea suplimentară a trenurilor înainte de plecarea la drum.

Recomandăm călătorilor să poarte o vestimentație călduroasă. În funcție de evoluția condițiilor meteorologice și a temperaturilor scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot surveni întârzieri sau eventuale modificări în programul de circulație al trenurilor de pasageri. În astfel de situații, se caută reducerea perioadelor de staţionare a trenurilor în linie curentă, gararea acestora în stații și remedierea într-un timp cât mai scurt a disfuncţionalităţilor indiferent de natura acestora.

Personalul de tren este instruit să ofere informații călătorilor despre conexiunile la alte trenuri existente în situațiile de perturbare a traficului. CFR Călători și CFR SA țin legătura permanent și operativ cu personalul de serviciu din unitățile de deservire, din trenurile aflate în parcurs, pentru a se putea lua cele mai bune măsuri în vederea asigurarii condițiilor optime de călătorie și a fluenței traficului feroviar.

La această oră nu sunt linii închise și nici trenuri blocate, toate magistralele feroviare sunt deschise, iar circulația se desfășoară în condiții normale de iarnă, de siguranță și securitatea călătorilor.

Informații

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru posibilele inconveniente create, le mulțumeşte pentru înţelegere şi îi asigură pe aceştia că prioritatea majoră în acest context este aceea de a-i duce la destinaţie în condiții de siguranţă.

Despre CFR Călători:

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.