Update

20 octombrie 2023

În perioada 27 octombrie – 17 noiembrie 2023, pentru pasagerii care călătoresc spre /dinspre Viena, administraţia feroviară MAV Start va asigura servicii de transport cu mijloace auto, între staţiile Szolnok – Tatabanya și retur, acestea ocolind Budapesta.

 

19 octombrie 2023

Urmare ultimelor avizări primite de la administrația feroviară ungară MAV Start, în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie 2023, circulația feroviară între Budapesta – Viena va fi închisă din cauza lucrărilor la linia ferată Budapesta – Tatabánya, intervenind modificări semnificative, astfel:

  • Pentru a prinde conexiunea din Budapesta la trenul internațional IR 143 Viena – Budapesta – Cluj Napoca, pasagerii sunt rugați să aibă în vedere plecarea din stația Viena cu 2 ore mai devreme. Pasagerii trenului IR 146 Cluj Napoca – Budapesta – Viena, care au ca destinație finală stația Viena, vor avea în vedere că vor sosi cu 2 ore mai târziu.
  • Trenul internațional Dacia 12348 (346) /12347 (347) București Nord – Budapesta – Viena și retur, va fi limitat la stația Budapest Keleti și tot de acolo va pleca spre România. Pentru a prinde conexiunea din Budapesta la trenul internațional Dacia 12347, pasagerii care călătoresc dinspre Viena sunt rugați să aibă în vedere plecarea din stația Viena cu două ore mai devreme.

Pentru călătoriile cu trenurile internaționale Dacia IR 12348/12347 și Transilvania IR 146/143, în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie 2023, posesorii de legitimații internaționale, inclusiv rezervări de locuri, pot beneficia de rezervările efectuate până la/ de la stația Budapesta Keleti. Legitimația de călătorie este însă valabilă până la destinația finală înscrisă pe bilet pentru continuarea călătoriei cu celelalte trenuri aflate în circulație, cu metroul pentru transfer între Budapesta Keleti – Budapesta Kelenfold și transbordare cu mijloace între Budapesta Kelenfold – Tatabanya și retur.

Pentru pasagerii care călătoresc spre/dinspre Viena, administrația feroviară ungară MAV Start, intenționează să realizeze servicii de transport cu mijloace auto și între stațiile Szolnok -Tatabánya și retur, acestea ocolind Budapesta, fără a opri în capitală. Referitor la materializarea acestei intenții  de către partenerul maghiar, vom reveni cu informații, imediat ce ne vor fi transmise.

Pasagerii sunt rugați să verifice programul de tren actualizat, înainte de călătorie.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Restituire contravaloare bilete

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (pentru distanța neefectuată). Detalii privind condițiile de restituire pot fi accesate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie și la secțiunea Trafic internațional / Informații de călătorie în trafic internațional.

Informații actualizate despre circulația trenurilor:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon din gări publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei CNCF „CFR” SA – administratorul infrastructurii feroviare www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • de la personalul nostru din staţii.