8 februarie 2023

În contextul avertizărilor meteo de vreme deosebit de rece şi ger persistent, CFR Călători informează pasagerii să țină cont de faptul că trenurile circulă în condiții de iarnă severă în zonele afectate de vreme nefavorabilă.

CFR Călători și echipele de intervenție ale administratorului infrastructurii – CFR SA țin legătura în permanență și sunt în toate punctele critice acționând pentru menținerea în funcție a rețelei feroviare.

La acest moment, CFR Călători nu are trenuri anulate din cauza timpului nefavorabil, însă sunt posibile întârzieri și modificari în programul trenurilor ca urmare a circulației dificile din zonele afectate sau în zonele unde se lucrează pentru restabilirea circulației în condiții normale și de siguranță.

În ultimele zile, procentul de defectări ale materialului rulant motor aparținând CFR Călători raportat la numărul total de trenuri operate de CFR Călători a fost de sub 0,7%, dar întârzierile au fost mai mari decât în perioade normale de circulație, din cauza condițiilor atmosferice care au îngreunat circulația și asigurarea mijloacelor de remorcare la trenurile afectate de defectări.

Informații

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru posibilele inconveniente create, le mulțumeşte pentru înţelegere şi îi asigură pe aceştia că prioritatea majoră în acest context este aceea de a-i duce la destinaţie în condiții de siguranţă.