2 august 2019

În acest sezon estival, la nivel national, CFR Călători operează trenurile folosind capacitatea de transport maximă tehnic disponibilă. Zilnic, sunt puse în circulație peste 1050 de trenuri care asigură serviciul public de transport feroviar de pasageri.

Cu prilejul Festivalului UNTOLD care se desfășoară la Cluj Napoca, CFR Călători a suplimentat cu vagoane, până în data de 6 august 2019, unele dintre trenurile Interregio care au ca destinație “Capitala muzicii Trance”.

Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să își programeze din timp călătoria către destinațiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să îşi cumpere cu ANTICIPAȚIE legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuție.

În plus, pentru cumpărarea în avans a legitimaţiilor de călătorie se acordă reduceri între 10% şi 25%, iar la cumpărarea ONLINE se adaugă un discount de 5%. De asemenea, se pot alege şi alte variante tarifare care acordă reduceri la transport prin ofertele comerciale. Detalii pe www.cfrcalători.ro, secțiunea Trafic intern/oferte.

***

În perioada imediat următoare aferentă lunii August  pot să apară vârfuri importante de trafic ce vor solicita la maximum capacitatea de transport pusă la dispoziție, pe următoarele relații:

  • spre/dinspre Litoral – zilnic, până la data de 15 septembrie, cu creșteri semnificative ale vânzărilor îndeosebi pentru sărbătorile legale și zilele de sfârșit de săptămână;
  • spre/dinspre Valea Prahovei – în special în zilele de sfârșit de săptămână și sărbători legale;

CFR Călători pune la dispoziția publicului toate locurile disponibile în trenuri, cu o anticipație de 30 de zile.

Legitimațiile de călătorie pot fi achiziționate:

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pasagerii să se asigure că au achiziționat biletul corespunzător, pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor conform reglementărilor în vigoare.

Mențiune:  CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot aparea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute sau a supraaglomerării garniturilor și/sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.  Mulțumim tuturor pentru înțelegere.

INFO UTILE: