Actualizare ora 21.39

Din cauza vegetaţiei căzute pe firul de contact, trenul IR 1691 Bucureşti Nord – Timişoara Nord a staţionat în linia curentă Cavaran-Jăgujeni, trenul reluând circulaţia cu o întârziere de 117 minute.

Actualizare ora 20.00

Începând cu ora 19:39 s-a reluat circulația trenurilor de călători pe relaţiile Caransebeş – Brebu şi Caransebeş-Jena.

Trenurile afectate sunt:

  • R 9576 Timișoara Nord–Caransebeș înregistrează o întârziere de 110 minute
  • R 9553 Orşova – Timişoara înregistrează o întârziere de 203 minute
  • R 9166 Reșița Sud–Caransebeș a înregistrat o întârziere de 227 minute

Din cauza acestui incident pot fi posibile întârzieri ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.

==========================================================================

4 iulie 2023

În cursul acestei după-amiezi, 4 iulie 2023, circulația trenurilor CFR Călători pe relaţiile  Caransebeş – Brebu şi Caransebeş-Jena este întreruptă temporar, din cauza căderilor de copaci şi lipsa tensiunii în linia de contact.

Trenurile afectate până în prezent sunt:

IR 73 Curtici- Bucureşti Nord a  plecat cu o întârziere de 80 minute

R 9553 Orșova–Timișoara Nord staţionează în Caransebeş

R 9166 Reșița Sud–Caransebeș staţionează în Brebu

În funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor.

Echipele de intervenție ale CFR SA lucrează la remedierea deranjamentului produs. CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA tracțiune diesel pentru remorcarea trenurilor pe distanța afectată în situația în care va fi necesar.

 Circulația în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul nostru din staţii.