21 decembrie 2021

În preajma sărbătorilor, CFR Călători își dorește ca trenul să rămână în continuare cel mai sigur mijloc de transport, iar pentru asta vă reamintim că se mențin regulile de călătorie și de protecție aferente stării de alertă.

Pentru protecția călătorilor și a personalului CFR:

  1. Purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie în toate gările, la urcarea/coborârea din trenuri precum și pe toată durata călătoriei.

Se recomandă:

– Utilizarea mănușilor de unică folosință

– Pasagerii să tuşească sau să strănute numai în masca acoperită cu pliul cotului sau cu un şerveţel. Utilizați un șervețel de unică folosință, după care aruncați-l în coșul de gunoi!

2. Transportul pasagerilor se realizează în conformitate cu prevederile în vigoare, respectiv cu regulile de igienă și comportament emise de autorități pentru protecția persoanelor și prevenirea infecției cu Covid-19.

Se recomandă:

– Evitați călătoriile la orele de vârf, dacă este posibil.

– Înainte de începerea călătoriei spălăți/dezinfectați mâinile.

– Înainte de îmbarcare/coborârea în/din tren, permiteți celorlalţi pasageri să urce/coboare în siguranţă, aşteptând la o distanţă suficientă.

– Toate zonele/uşile de intrare/ieşire disponibile să fie utilizate uniform.

3. CFR Călători recomandă să cumpărați biletele de călătorie ONLINE de pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau direct din aplicația mobilă. De asemenea, vă încurajăm să utilizaţi plata cu cardul acolo unde este posibil acest lucru.

CFR Călători – partenerul tău de drum spre vacanţa mult dorită!

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor  – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.