18 septembrie 2021

CFR Călători informează ca urmare a unor deranjamente la alimentarea cu tensiune a firului de contact mai multe trenuri de călători au înregistrat întârzieri cuprinse între 20 si 300 minute. Aceste întârzieri au fost înregistrate la trenurile cu circulație pe magistralele 200 și 400, zonele afectate fiind: Deda – Râpa de Jos, de la ora 04:00 până la ora 08:10 și Deva-Ilia-Vărădia începând cu ora 19:00.

În prezent singura zonă afectata este Ilia Vărădia, unde circulaţia trenurilor se realizeză prin tractarea cu locomotive diesel asigurate de CFR Călători. Până la normalizarea circulației există posibilitatea să înregistrăm şi alte modificări în ceea ce priveşte circulația trenurilor, motiv pentru care va rugăm să contactați INFO CFR 0219521 pentru mai multe informații.

Ne cerem scuze călătorilor pentru întârziere şi pentru disconfortul întâmpinat.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:

• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).

• numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe cfrcalatori.rola secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

• dacă trenul se află în circulație, în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

• pe site-ul companiei cfr.rosunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

• pe site-ul pe cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

• la personalul nostru din staţii.

RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Prioritatea CFR Călători este ca transportul pasagerilor să se desfășoare conform procedurilor specifice privind siguranţa circulației.