29 noiembrie 2017

În contextul unui trafic crescut prilejuit de Minivacanța de Ziua Națională a României, CFR Călători operează cu întreg parcul activ de material rulant și programează suplimentar, OPERATIV, capacități de transport pe rutele la care se înregistrează cele mai mari solicitări, în funcție de disponibilități.

Față de graficele zilnice de circulație, în această perioadă sunt suplimentate trenurile către destinații precum: Alba Iulia, Iași, Timișoara, Satu Mare, Cluj-Napoca, Galați, dar și spre destinațiile turistice de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani, etc.

Pentru această perioadă, CFR Călători suplimentează și personalul feroviar în marile gări, la casele de bilete, pentru fluidizarea vânzărilor de bilete. De asemenea, vânzarea biletelor fără loc va fi limitată astfel încât să se evite supraaglomerarea vagoanelor.

În plus, trenurile Regio care circulă pe Valea Prahovei au regim de rezervare obligatoriu, tariful de rezervare a locului fiind de 1 leu.

Agențiile de voiaj CFR din centrele comerciale Titan, Carrefour Colentina și Iulius Mall, vor fi deschise conform programului de lucru al acestor magazine, iar restul agențiilor, în zilele 30 noiembrie și 1 decembrie 2017 vor fi închise.

Pentru a evita situațiile neplăcute generate de afluența mare de pasageri, recomandăm planificarea din timp a călătoriei cu trenul și achiziționarea cu anticipație a biletelor:

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București) sau să se adreseze personalului nostru din stații.