17 decembrie  2019

Referitor la afirmațiile doamnei moderatoare Denise Rifai în cardul emisiunii Legile Puterii – difuzată la postul de televiziune Realitatea PLUS, în data de 16/12/2019, orele 20:00 – 22:46 (partea a doua a emisiunii, în intervalul orar 22:00 – 22:46) prin care a menționat: “La CFR Călători am văzut o achiziție. (…) Și aici vorbim de o achiziție în sumă de 33 milioane de euro, pentru niște automotoare, la număr 7, la un preț de 4 milioane euro fiecare, de la Electroputere Pașcani, fără să treacă această decizie prin Autoritatea de Reformă Feroviară din cadrul Ministerului Transporturilor. Adică, o decizie de achiziție pe lângă lege.”,

CFR Călători informează opinia plublică despre faptul că nu există o asemenea achiziție.

Practic, doamna moderatoare Denise Rifai, fără o documentare temeinică a prezentat date nereale legate despre o achiziție care nu există.

CFR Călători nu are comentarii suplimentare față de această informație nereală.

De asemenea, CFR Călători s-a adresat Consiliului Naţional al Audiovizualului cu o sesizare în această speță, în sensul că doamna moderatoare a transmis în spațiul public informații inexistente care au prejudiciat în mod evident activitatea și imaginea CFR Călători.

Având în vedere că informația total nereală a fost preluată în spațiul media, rugăm respectuos mass-media să preia și poziția CFR Călători.