CFR Călători îți propune să descoperi destinații turistice sau evenimente culturale din România!

Ultima decadă a lunii august aduce la București evenimente culturale de top:

  • „Sărutul” lui Brâncuși în cadrul Art Safari – până în 30 august
  • Expoziția „Nicolae Grigorescu – Pictor al ethosului românesc” – până în 17 septembrie
  • Festivalul Internațional George Enescu, 27 august – 24 septembrie.

Vino și tu să descoperi capodopere ale artei românești în inima Bucureștiului!

Pentru a vedea orarul trenurilor spre București, intră aici!

  • Cumpără bilet dus-întors cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei și beneficiază de reducerea* de 10%. Detalii, aici!
  • Achiziționează un card TrenPlus și beneficiază de reducerea* de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici!
  • În cazul în care călătorești împreună cu prietenii, puteți să beneficiați de reducerea de grup! Astfel:
    – pentru grup 20 – 40 persoane,  reducerea* este de 15%
    – pentru grup 41 – 80 persoane,  reducerea* este de 20%
    – pentru grup mai mare de 80 persoane,  reducerea* este de 25%.
    Detalii, aici!
  • Cumpără bilet de tren cu maxim 30 zile înainte de data de călătorie și beneficiezi de reducerea la cumpărarea cu anticipație! Astfel:
    – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
    – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
    Detalii, aici!

Notă:
*Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

  • NU UITA! În cazul în care călătorești cu avionul la/de la București: CFR Călători asigură legătura dintre Aeroportul Internațional Henri Coandă și Gara de Nord! Detalii, aici!
  • Relații care beneficiază de trenuri Intercity:
    – București Nord – Cluj Napoca, cu ramura Teiuș – Arad,
    – București Nord – Constanța,
    – Constanța – București – Brașov,
    – București Nord – Suceava, cu ramura Pașcani – Iași.

Te așteaptă la București:

  • „Sărutul” lui Brâncuși 

Prima sculptură din ciclul Săruturilor, realizată în 1907, poate fi văzută la Art Safari până pe 30 august, în cadrul expoziției Love Stories.
Capodopera, considerată prima sculptură modernă a secolului al XX-lea, aparține Muzeului de Artă din Craiova și a fost expusă de-a lungul timpului în marile muzee și galerii de artă din lume. La București este expusă pentru prima dată în ultimii 50 de ani.
La Art Safari se pot vedea și scrisorile de dragoste dintre Constantin Brâncuși și una din marile sale iubiri, dansatoarea Florence Meyer. Pe una dintre scrisori, Brâncuși a desenat o schiță a Sărutului.

Art Safari Love Edition te așteaptă în Palatul Dacia-România de pe Lipscani, până pe 10 septembrie, cu 4 expoziții de artă românească și internațională:
Love Stories – Povești de dragoste de la National Portrait Gallery, Londra, care include peste 100 de capodopere semnate de Andy Warhol, Man Ray, Van Dyck sau David Hockney.
Expoziția Love Stories este o incursiune în intimitatea celor mai faimoase cupluri din secolul al XVI-lea până în prezent și are și o secțiune românească, în cadrul căreia se poate vedea un portret al Principesei Elisabeta semnat de Nicolae Grigorescu.
Expoziția Constantin Artachino – un maestru al portretului și al peisajului, atras de lumea orientală și balcanică
Expoziția Ion Alin Gheorghiu, unul dintre cei mai importanți artiști postmoderniști ai României
Nimfe și zombi – expoziție de artă contemporană.

La Art Safari Kinder copiii pot lua parte la ateliere de modelaj în lut dedicate lui Brâncuși, ateliere de pictură, desen, pictură pe tricou/încălțăminte/sticlă, creație felicitări etc.

Detalii, aici și aici!

  • Expoziția „Nicolae Grigorescu – Pictor al ethosului românesc”

Expoziția poate fi vizitată până în 17 septembrie 2023 la Muzeul Național de Artă al României (MNAR) și a fost organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” cu ocazia împlinirii a 185 de ani de la nașterea artistului.

Expoziția cuprinde peste 120 de lucrări de pictură din colecția MNAR, multe dintre acestea fiind expuse foarte rar sau prezentate acum pentru prima dată publicului în urma restaurării.
Acestor lucrări li se adaugă veșminte țărănești și obiecte cu caracter decorativ din colecția Muzeului Național al Satului, precum și fotografii realizate de echipa profesorului Dimitrie Gusti în sate din România în timpul cercetărilor realizate între 1925 și 1936.

Pe parcursul expoziției vor fi organizate activități educative pentru copii, ghidaje și conferințe.

Detalii, aici!

  • Festivalul Internațional George Enescu, 27 august – 24 septembrie

Festivalul Internațional George Enescu este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internațional, iar tema acestei ediții, cea de-a 26-a, este “Generozitate prin muzică”.
Vor participa peste 40 de orchestre din 16 țări și peste 3500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii.
Programul festivalului include Seria Mari Orchestre ale lumii, Seria de Concerte de la Ateneu, Seria Concertelor de la miezul nopții, Seria Orchestrelor Românești, Seria de Concerte pentru familii şi copii – în premieră la această ediție, Seria Enescu și contemporanii, evenimente conexe în diferite locații din București și din țară. Pe lângă București, alte șase orașe din țară – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Bacău, Lugoj vor găzdui concerte și recitaluri în cadrul Festivalului Enescu 2023.

Detalii program festival, aici!

Călătoreşte cu CFR Călători la evenimentul preferat!
Cumpără bilet de tren aici!