Destinații de weekend cu CFR Călători

CFR Călători îți propune să descoperi în fiecare weekend o destinație turistică sau un eveniment cultural de top din România!
În acest weekend, te invităm la festival medieval:

  • Oradea, 06 – 09 iulie sau/și
  • Mediaș, 07 – 09 iulie!

Alege destinația de weekend și noi te ducem acolo!
Tu ce preferi? Festivalul Medieval Oradea sau Festivalul „Mediaș – Cetate Medievală, Târg de meșteșuguri vii”? Ori pe amândouă?

Pentru a vedea orarul trenurilor spre Oradea și/sau Mediaș, intră aici!

– Cumpără bilet dus-întors cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei și beneficiază de reducerea* de 10%. Detalii, aici!
– Achiziționează un card TrenPlus și beneficiază de reducerea* de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici!
– În cazul în care călătorești împreună cu prietenii, puteți să beneficiați de reducerea de grup! Astfel:
* pentru grup 20 – 40 persoane,  reducerea* este de 15%
* pentru grup 41 – 80 persoane,  reducerea* este de 20%
* pentru grup mai mare de 80 persoane,  reducerea* este de 25%.
Detalii, aici!
– Cumpără bilet de tren cu maxim 30 zile înainte de data de călătorie și beneficiezi de reducerea la cumpărarea cu anticipație! Astfel:
* la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
* la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
Detalii, aici!
Notă:
*Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Festivalul Medieval de la Oradea debutează în data de 06 iulie, în Piața Unirii cu o paradă a coifurilor și cu prezentarea cavalerilor. În aceste zile, Cetatea Oradea se transformă într-un loc de poveste – corturile medievale, tarabele cu obiecte tradiționale, muzica și dansurile, cavalerii, domnițele, meșterii și menestrelii îmbrăcați în straie autentice vor recrea atmosfera medievală.

Demonstraţii de luptă, de călărie, turniruri, reconstituiri istorice, jonglerii cu foc, spectacol cu toboşari şi stegari medievali, tradiții ale popoarelor nomade te vor purta în trecut!  Iar Jocurile Vânătorești ale Doamnelor, care, îmbrăcate în straie de epocă, își vor demonstra priceperea în privința călăriei, a trasului cu arcul și a mânuirii spadei, te vor încânta!

Nu vor lipsi mâncarea bună sau atelierele pentru copii – de olărit, de tras cu arcul, de tâmplărie ori pielărie.
Artiști și trupe ca Holoenek, Natalia Bendre, The Mono Jacks, Lazarus, Phoenix și Omul cu Șobolani te vor bucura cu spectacole în fiecare seară a festivalului.

În premieră pentru Europa, Festivalul Medieval de la Oradea găzduiește ediția din acest an a Campionatului Mondial de Turnir cu lance solidă, care se desfășoară, în mod obișnuit, în Australia. Cei mai buni luptători din întreaga lume – Franța, Australia, Canada, Anglia, Norvegia, Italia – se vor duela în acest weekend la Oradea.

Festivalul se va încheia cu Festivitatea de premiere a Campionatului Mondial de Turnir şi cu un concert Omul cu șobolani, în Parcul Cetăţii.

Programul complet al Festivalului Medieval Oradea 2023, aici!

Descoperă Oradea, un oraș primitor, proaspăt și plin de viață, un oraș-muzeu, în care se îmbină armonios diverse stiluri arhitecturale!
Obiective turistice de top:
– Piața Unirii, cunoscută și sub numele de Piața Mică, centrul cultural-istoric al orașului, cu Palatul Primariei și Turnul Primăriei – de unde se poate admira orașul, Palatul Episcopal Greco-Catolic – în stil eclectic, Palatul Vulturul Negru – emblema orașului, cel mai reprezentativ monument Art Nouveau din Oradea, a cărui denumire provine de la vitraliul care înfățisează un vultur negru, Palatul Moskovits Adolf și fiii – în stil secession, Biserica cu Lună – biserică ortodoxă în stil baroc, renumită datorită ceasului din turn, care indică fazele Lunii
Piața Regele Ferdinand I, cu Casa Poynar – în stil Art Nouveau, Teatrul de Stat Regina Maria, Palatul Sztarill, în prezent, Grand Hotel Astoria – în stil neogotic cu elemente secession, Hotel Transilvania (Pannónia)
– Calea Republicii
– cea mai frumoasă stradă pietonală a orașului, cu Palatul Rimanoczy Kálmán-senior – arhitectură de influență venețiană, Palatul Rimanóczy Kálmán junior – în stil eclectic, Palatul Moskovits Miksa – în stil Art Nouveau, Palatul Stern și Palatul Apollo
– Str. Vasile Alecsandri
– o altă stradă pietonală, care pornește din Piața Unirii și duce spre Parcul 1 Decembrie, cu clădirea Magazinului de sticlărie Deutsch – în stil secession
– Cetatea Oradea –
cu o istorie de aproape 1000 de ani, recent renovată, punctul central al evenimentelor culturale orădene
– Complexul Baroc – cel mai mare ansamblu baroc de pe teritoriul României, constituit din Palatul Baroc (Palatul Episcopiei Romano-Catolice) – care are circa 100 camere și 365 ferestre, Catedrala Romano-Catolică, Șirul Canonicilor – un complex de 10 clădiri în stil baroc, unite de un coridor lung de peste 250 metri, constituit din 57 arcade
– Grădina Palatului Episcopal Romano-Catolic – care este arie naturală protejată
Parcul Libertății și Promenada de pe Crișul Repede
– Sinagoga Neologă Sion
– a treia ca mărime din Europa, cu o arhitectură inspirată din stilul maur
– Casa Darvas – La Roche – construită în stil Art Nouveau-Secession, care găzduiește acum Muzeul Art Nouveau
Muzeul Țării Crișurilor –  care are una dintre cele mai mari colecții de obiecte de arheologie, artă și etnografie din România.

Călătorește în timp și bucură-te de spectacol!

Cumpără bilet de tren aici!

Festivalul „Mediaș – Cetate Medievală, Târg de meșteșuguri vii” va debuta vineri, 07 iulie, cu târgul de meșteșugari și cu Parada Medievală, care va prezenta artiștii și asociațiile de reconstituire istorică.

Concerte de muzică medievală şi renascentistă, scenete de teatru, dansuri, expoziţii, ateliere de gastronomie și meșteșugărești, demonstraţii ale ordinelor cavalereşti, reconstituiri istorice, spectacole cu foc te vor “transporta” în epoca medievală!

Ceremonia Nobiliară, Straja Cetății Mediaș, alături de călăreții Antares, jocurile medievale, demonstrațiile de luptă între otomani și transilvăneni, spectacolele interactive, prezentarea de arme sunt momente de neratat la Festivalul “Mediaș, Cetate Medievală“!
Vor cânta Cimpoierii din Transilvania, Huniade Cantores, iar trupa Nosa te va încânta cu dansuri medievale!

Festivalul se va încheia duminică, 09 iulie, cu dans, cu Zânele Silvane, un concert de muzică medievală cu grupul Truverii și un spectacol cu foc, Fire Dreams.

Mediașul, supranumit și Cetatea Luminii, datorită numeroaselor simboluri solare prezente în cetatea medievală, vă așteaptă să îl descoperiți! Obiective turistice de top:
– Piața Regele Ferdinand I – locul unde, în trecut, aveau loc marile evenimente publice: parade militare, festivaluri, târguri anuale, unde se află unele dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului – Casa Schuller, ridicată în stil renascentist, Casa RosenauerCasa Gustav Schuster – Dutz, Casa Piariștilor
– Piața Castelului – unde se află Biserica Evanghelică Sfânta Margareta, simbolul orașului, biserică fortificată construită în stil gotic, al cărei turn, Turnul Trompeților, este cel mai înclinat din România; Primăria Veche, Casa Parohială, Turnul Clopotelor, Turnul Mariei, Turnul Funarilor (Frânghierilor), Turnul Școlii
– Scara Acoperită
– între Piața Regele Ferdinand I și Piața Castelului, Casa Hann
Turnul Croitorilor, Turnul Forkesch (Aurarilor), Turnul Fierarilor, Turnul Rotarilor, Turnul Steingasser
Biserica Franciscană, Muzeul de Istorie Mediaș
Casa Memorială Stephan Ludwig Roth, Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth
Biserica Ortodoxă Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil – care se afla în fața Turnului Aurarilor
– Biserica Bob, cu hramul Înălțarea Domnului – biserică română unită (greco-catolică)
Muzeul Gazului.

Călătorește în timp și bucură-te de spectacol!

Cumpără bilet de tren aici!