Destinații de weekend cu CFR Călători

CFR Călători îți propune să descoperi destinații turistice și să participi la evenimente de top din România!

Din 03 noiembrie 2023 până în 03 martie 2024, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București te invită, la ceas de seară, într-o lume de poveste – Grădina Luminilor!

***
Alege să călătorești cu trenul spre București și beneficiază de ofertele de transport CFR Călători:

  • biletul dus-întors – la cumpărarea cu minim 1 zi înainte de efectuarea călătoriei, reducerea* este de 10%. Detalii, aici.
  • reducerea de grup
    – pentru grup 20 – 40 persoane, reducerea* este de 15%
    – pentru grup 41 – 80 persoane, reducerea* este de 20%
    – pentru grup mai mare de 80 persoane, reducerea* este de 25%.
    Detalii, aici.
  • reducerea la cumpărarea cu anticipație
    – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
    – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
    Detalii, aici.
  • cardul TrenPlus – la achiziționarea unui card, reducerea* este de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici.

Notă: *Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Pentru a vedea orarul trenurilor CFR Călători spre București, intră aici!

***

  •  Grădina Luminilor

Începând de vineri, 3 noiembrie 2023Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București se transformă, pentru patru luni, în Grădina Luminilor, prima expoziție cu iluminat decorativ din București.
Tema expoziției va fi „Alice în Țara Minunilor”, iar vizitatorii se vor putea întâlni cu Iepurele Alb, Pisica de Cheshire, Omida, Pălărierul Nebun, Regina de Cupă și, bineînțeles, cu Alice.
În cadrul expoziției va fi amenajat cel mai lung tunel luminat din Europa, cu o lungime de 200 m și 320000 de leduri.
Scene tematice, instalații artistice, copaci iluminați, spectacole de lumini, spectacole multimedia (de sunet și lumină) unice, puncte foto pentru imortalizarea vizitei în Grădina Luminilor îi așteaptă, deopotrivă, pe copii și adulți. Există un loc de joacă pentru copii și puncte de catering care oferă gustări și băuturi.
Evenimentul reprezintă “o oportunitate de a admira Grădina Botanică într-un alt context și de a vedea cum lumina poate transforma și sublinia frumusețea naturii”.

Program de vizitare:

Ești așteptat în Grădina Luminilor zilnic, după-amiaza și seara, inclusiv în weekend și de sărbători!
Detalii, aici și aici.

Cum ajungi la Grădina Botanică?
De la Gara de Nord se poate ajunge foarte ușor cu troleibuzele 62, 93 (stația Grădina Botanică) sau cu autobuzul 123 (stația Pod Cotroceni).

Scurt istoric
Grădina Botanică din București a fost înființată în anul 1860, în timpul domniei lui Al. I. Cuza, de către doctorul Carol Davila. La acea dată, Grădina Botanică era localizată în partea stângă a Șoselei Cotroceni. În 1874 Grădina Botanică a fost mutată în centrul orașului, în fața Universității, iar din 1884, la inițiativa profesorului Dimitrie Brândză, Grădina Botanică se află pe actualul amplasament, în cartierul Cotroceni, pe un teren de peste 18 hectare.
Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București adăpostește peste 4000 de specii de plante din diverse zone geografice și climatice și numeroase plante rare și include 10 sectoare exterioare, organizate tematic, o seră de expoziție, vechea seră și Muzeul Botanic.

  •  Alte obiective de interes în Cotroceni:

Muzeul Național Cotroceni – situat în aripa istorică a Palatului Cotroceni, fostă reședință domnească și regală, unde au locuit Regele Ferdinand și Regina Maria, muzeu de artă, de istorie și memorial. Până în 11.02.2024, în cadrul Muzeului Național Cotroceni poate fi vizitată și expoziția „Reflexii ale Reginei Maria în Palatul Cotroceni“
Biserica Palatului Cotroceni – reconstruită recent, pe vechea fundaţie a bisericii ctitorite de domnitorul Șerban Cantacuzino, și sfințită în anul 2009
Capela Elena Doamna (Capela Sfânta Elisabeta) – ctitorie a Reginei Elisabeta în incinta Azilului de copii orfani Elena Doamna (ridicat de Doamna Elena Cuza)
Facultatea de Medicină – Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” – clădirea a fost ridicată în stilul Beaux-Arts și inaugurată în ziua de 12 octombrie 1903; statuia lui Carol Davila, așezată în fața facultății, a fost inaugurată la aceeași dată
Monumentul Eroilor Patriei – inaugurat la data de 17 august 1957 în fața clădirii Academiei Militare, în prezent, Universitatea Națională de Apărare “Carol I”
Parcul Romniceanu – cu strada cu trepte colorate, “Scările Fericirii“
Biserica Sf. Elefterie – ridicată, cu întreruperi, între anii 1935 – 1971; icoana Maicii Domnului cu Pruncul a fost pictată de către părintele Arsenie Boca; în apropierea ei se află Biserica Sfântul Elefterie Vechi, ridicată între anii 1743-1744, monument istoric
Opera Națională București – construită între 1952 și 1953, monument istoric
Monumentul Eroilor Sanitari – ridicat în cinstea sanitarilor din primul război mondial
Cartierul Cotroceni – unul dintre cele mai selecte din capitală, ridicat pe fosta moșie a lui Șerban Cantacuzino în perioada antebelică și interbelică. Ion Minulescu, Marin Preda, Ion Barbu, Liviu Rebreanu, Nicolae Herlea sunt câteva personalități care au locuit în acest cartier.

Călătorește cu CFR Călători spre București și vizitează Grădina Luminilor și Cartierul Cotroceni!

Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără