CFR Călători îți propune să descoperi în fiecare weekend destinații turistice sau evenimente culturale de top din România.

În acest weekend poți merge la:

 • Noaptea Muzeelor la Sate – sâmbătă, 02 septembrie și
 • MINA – Museum of Immersive New Art, situat în Pipera – București.

Alege destinația de weekend și noi te ducem acolo!

 • Noaptea Muzeelor la Sate

Noaptea Muzeelor la Sate este un eveniment în cadrul căruia spații culturale și istorice din mediul rural din România își deschid porțile gratuit în noaptea de 2 septembrie.
Evenimentul, inspirat de Noaptea Muzeelor, este o premieră națională și europeană, care își propune prezentarea patrimoniului cultural rural.

În seara de 2 septembrie ești așteptat la muzee, case memoriale, reședințe nobiliare, castele și cetăți, biserici fortificate sau de lemn, mănăstiri, colecții de artă religioasă, gospodării tradiționale țărănești conservate in situ sau case bătrânești, mausolee, situri arheologice, monumente paleo-creștine, hambare, fierării, mori, centre culturale sau de artă, ateliere de artă tradițională – peste 140 de obiective din 36 județe. Vei descoperi locuri interesante și povești fascinante!
Noaptea Muzeelor la Sate se adresează tuturor, dar mai ales copiilor și tinerilor din comunitățile rurale.

Descoperă aici lista spațiilor cultural-istorice înscrise la această ediție a Nopții Muzeelor la Sate, precum și detalii despre evenimente și călătoreşte cu CFR Călători spre preferatele tale!

 • MINA, Museum of Immersive New Art

MINA, Museum of Immersive New Art – primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de sud-est, te așteaptă în Pipera – București, în clădirea în care a funcționat prima fabrică de calculatoare din țară.

MINA Museum, locul unde arta se îmbină cu tehnologia și unde fiecare vizitator devine protagonist, debutează cu două spectacole imersive, care vor putea fi văzute până în data de 31.01.2024:

 • Gustav Klimt – The immersive show este un spectacol audio-vizual care cuprinde 60 de opere ale celebrului artist. Este o expoziție de artă, dar și o călătorie imersivă prin capodoperele lui Klimt, tablouri ca “Doamna cu Evantai”, “Sărutul”, “Doamna în Aur”, fiind animate și expuse 360 grade, într-un spațiu de 7 m înălțime.
 • Lumea Subacvatică – O călătorie imersivă a apei este un spectacol educațional despre biodiversitatea apei și conștientizarea modului în care putem contribui la o lume mai curată și la protejarea speciilor.
  Este o călătorie prin Delta Dunării, Marea Neagră și în adâncurile oceanului.

La muzeu vei fi întâmpinat de ghidul virtual MINA, un avatar conversațional care folosește inteligența artificială pentru a răspunde în timp real întrebărilor tale.

Din 8 septembrie cei mici sunt așteptați la MINA Kids, un spațiu dedicat instalațiilor educative și interactive pentru copii, unde vor fi expuse 16 astfel de instalaţii.

Descoperă și tu universul lui Gustav Klimt și lumea fascinantă a apelor!
Detalii despre program și tarife, aici.

 • Cum ajungi la MINA Museum de la Gara de Nord?
  Cel mai repede ajungi cu metroul până la stația Pipera (cu schimbare la stația Piața Victoriei).

Alege o destinație sau mai multe și călătoreşte cu CFR Călători!

Pentru a vedea orarul trenurilor și pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!

 • Cumpără bilet dus-întors cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei și beneficiază de reducerea* de 10%. Detalii, aici!
 • Achiziționează un card TrenPlus și beneficiază de reducerea* de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici!
 • În cazul în care călătorești împreună cu prietenii, puteți să beneficiați de reducerea de grup! Astfel:
  – pentru grup 20 – 40 persoane,  reducerea* este de 15%
  – pentru grup 41 – 80 persoane,  reducerea* este de 20%
  – pentru grup mai mare de 80 persoane,  reducerea* este de 25%.
  Detalii, aici!
 • Cumpără bilet de tren cu maxim 30 zile înainte de data de călătorie și beneficiezi de reducerea la cumpărarea cu anticipație! Astfel:
  – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
  – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
  Detalii, aici!
 • Notă:
  *Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Cumpără bilete de tren online direct din aplicația “CFR Călători bilete online” sau de pe site-ul www.cfrcalatori.ro!