Postat 28-07-2023 in Noutăți

Din iulie 2023 călătorii care își cumpără abonamente de călătorie lunare – Nelimitat 30, Flexi 5, 10 sau 15 și săptămânale – Nelimitat 7 pot opta și pentru încărcarea acestora în format digital pe suport tip card.

1. De unde obțin un Card Transport și care sunt beneficiile?
• Cardul Transport se eliberează în baza unei cereri completate de către călător la casele de bilete din stațiile și agențiile de voiaj CFR Călători numai pentru achiziţionarea legitimaţiilor de călătorie tip “abonament” cu plata integrală.
• Pentru un călător care deține Card Transport emiterea abonamentelor digitate (încărcarea unui abonament pe card) precum și a eventualelor diferente tarifare (diferenta de rang, și/sau tichet de rezervare) se vor putea efectua la orice ghișeu sau automat de bilete aparținând CFR Călători (Kioșk).
• Pentru cei care dețin un Card Transport nu mai este necesară completarea unei cereri la reîncărcarea abonamentelor lunare (Nelimitat 30) și săptămânale (Nelimitat 7) cu număr nelimitat de călătorii. Atenție! Abonamentele lunare Flexi 5, 10 sau 15 necesită completarea unei cereri la fiecare reîncărcare.
• Pentru reîncarcarea abonamentelor pe card de la automatele de bilete kioșk CFR, călătorii vor înscrie atât seria cardului cât și CNP-ul, sistemul verificând valabilitatea cardului de transport și corespondența asocierii serie card – CNP.
• În cazul pierderii/furtului sau deteriorarii Cardului Transport, acesta se poate înlocui contra cost, achitând tariful de emitere. Atenție! La înlocuirea cardului, toate abonamentele digitale încă valabile la momentul respectiv se transferă automat pe noul card.

2. Cum arată “Card Transport”?

 

 

 

 

3. Cum se face restituirea abonamentelor încărcate pe Card Transport?

a. Restituirea parțială (în perioada de valabilitate a abonamentului) se face la unitatea emitentă în baza unei cereri completate de către călător, cu reținerea automată a comisioanelor și a tarifelor aferente.
b. Restituirea totală, înainte de prima zi de valabilitate, se poate efectua la orice unitate.

4. Cum se face verificarea în tren a abonamentului de către personalul de tren?

• Cardurile de transport sunt recunoscute automat de dispozitivul mobil aflat în dotarea personalului de tren în momentul scanării.
• În urma scanării unui card de transport care are încărcat un abonament valabil vor fi afișate informațiile referitoare la tipul de abonament, ruta, perioada de valabilitate, precum şi datele de identificare ale clientului care vor fi comparate cu cele din actul de identitate.

5. Care este prețul emiterii Cardului Transport și care este valabiliatea acestuia?

Prețul este de 5 lei, iar valabilitatea este de 4 ani.

6. Ce ne propunem pentru viitor?

• Posibilitatea reîncărcării online a abonamentelor în baza Cardului Transport deja achiziționat de la casele de bilete.
• Implementarea acestui tip de card pentru elevi și studenți.

Despre abonamentul de călătorie Citește