Destinații de weekend cu CFR Călători

Hai la Brașov între 9 și 12 mai să te bucuri de primăvară pe străzile orașului și să sărbătorești împreună cu Junii Brașovului!
Rezervă-ți loc la trenurile CFR Călători pentru a nu rata concertele din Piața Sfatului și de pe Cetățuia Brașovului sau fotografiile de la Parada Junilor Călare!

Pentru a vedea orarul trenurilor CFR Călători spre Brașov și pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!
Beneficiază de ofertele de transport CFR Călători:

  • biletul dus-întors – la cumpărarea cu minim 1 zi înainte de efectuarea călătoriei, reducerea* este de 10%. Detalii, aici.
  • reducerea la cumpărarea cu anticipație
    – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
    – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
    Detalii, aici.
  • cardul TrenPlus – la achiziționarea unui card, reducerea* este de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici.
  • reducerea de grup
    – pentru grup 20 – 40 persoane, reducerea* este de 15%
    – pentru grup 41 – 80 persoane, reducerea* este de 20%
    – pentru grup mai mare de 80 persoane, reducerea* este de 25%.
    Detalii, aici.

Notă: *Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

∗∗∗∗∗

Din 9 în 12 mai, Brașovul te invită la tradiționala sărbătoare a Junilor, care va culmina cu Ziua de călări sau Coborârea Junilor în Cetate din Duminica Tomii.

Te vei bucura de o mulțime de evenimente care vor însoți această sărbătoare specifică orașului – deschiderea Cetățuii de pe Dealul Straja, ateliere și demonstrații medievale, show-uri de lasere, artificii și foc, vernisaje, concerte.
Cetățuia își va redeschide porțile și timp de 3 zile te așteaptă cu concerte, show-uri de lumini, ateliere și demonstrații medievale, spectacole de dans ori spectacole cu foc la lăsarea întunericului.
În Piața Sfatului, în Piața Unirii, la Cetățuie și la Pietrele lui Solomon vor avea loc concerte și spectacole de muzică populară, iar sâmbătă va avea loc în Piața Sfatului un show audio-vizual, cu muzică live, lasere și efecte pirotehnice.

Vineri, de la ora 17:00, în Piața Unirii, Junii își vor arăta curajul și îndemânarea la Aruncatul buzduganului, Hora Junilor și Aruncatu-n țol.
În Duminica Tomii, de la ora 11.00, va începe Parada Junilor Călare prin cetate. Cele 7 cete de juni vor pleca din Piața Unirii, vor coborî pe Mureșenilor până la Rectorat, apoi pe Bulevardul Eroilor, vor urca pe strada Republicii, Apollonia Hirscher și mai departe spre Pietrele lui Solomon, unde vor ajunge în jurul orei 13.30 – 14.00.
Și cum, prin tradiție, se merge în urma “călărilor”, din cetate către Pietrele lui Solomon, vino și tu într-o plimbare la pas prin oraș și prin zona cartierului Șchei și ia parte la petrecerea câmpenească de la Pietrele lui Solomon!
Dacă alegi să nu mergi pe jos, ai la dispoziție mijloacele de transport în comun, suplimentate pentru acest eveniment.

Programul tuturor evenimentelor, aici.
Program mijloace de transport în comun, aici.

Iar pentru a te introduce în atmosfera acestei sărbători unice, mai jos ai prezentările celor 7 cete de juni (click pe fiecare):
tineri, bătrâni, curcani, dorobanți, brașovecheni, roșiori, albiori, ​aceasta fiind și ordinea cetelor de juni în paradă.

Puncte de atracție în Brașov:

  • Piața Sfatului – cu Casa Sfatului, vechea primărie a orașului, azi, Muzeul de Istorie Brașov, Casa Mureșenilor, Casa Negustorilor, Casa Filstich-Plecker, Casa Seuler, Muzeul Civilizației Urbane Brașov
  • Biserica Neagră – cu hramul Sfintei Maria, simbolul orașului Brașov, care a luat acest nume în urma unui incendiu din secolul al XVII-lea; este cea mai mare biserică gotică din România și are una dintre cele mai mari orgi din Europa
  • Biserica “Sfântul Bartolomeu” – cea mai veche clădire din Brașov, construită în secolul al XIII-lea
  • Biserica Romano-Catolică “Sfinții Petru și Pavel”
  • Biserica Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”
  • Primăria Brașovului – în trecut, Palatul Finanţelor, Muzeul de Artă Brașov, clădirea Centrului Cultural “Reduta”
  • Clădirea Bibliotecii Judeţene “George Bariţiu”, Rectoratul Universităţii Transilvania
  • Strada Republicii (în trecut, Strada Porții) – stradă pietonală din centrul istoric al Brașovului, cu clădiri cu fațade impunătoare, precum Casa Jekelius, una din cele mai vechi clădiri din Brașov sau clădirea în care a funcționat Banca Naţională Săsească
  • Strada Mureșenilor – care se numea inițial strada Vămii, stradă principală din zona comercială a centrului istoric al Brașovului
  • Strada Sforii –  stradă pietonală din centrul istoric, care face legătura între străzile Cerbului și Poarta Șchei; este cea mai îngustă stradă a orașului Brașov, cu o lățime între 1,11 și 1,35 m
  • Șcheii Brașovului – cartierul românesc al Brașovului vechi, cu Biserica “Sfântul Nicolae” – cea mai veche biserică ortodoxă din municipiul Brașov, Muzeul „Prima școală româneascăˮ, aflat în curtea bisericii
  • Poarta Schei, Turnul Ecaterinei
  • Sinagoga Neologă – în stil neogotic cu accente maure, Sinagoga Ortodoxă – în stil maur
  • Bastioanele brașovene – ridicate de bresle: Bastionul Țesătorilor (azi, Muzeul Fortificațiilor din Țara Bârsei), Bastionul Fierarilor, Bastionul Graft, Bastionul Funarilor, Bastionul Postăvarilor, Bastionul Tăbăcarilor Roșii
  • Turnurile Cetății: Turnul Alb, Turnul Negru
  • Cetățuia de pe Strajă – situată pe Dealul Cetății (Dealul Straja), ridicată în secolul al XVI-lea
  • Cetatea Brassovia – construită la sfârşitul secolului al XIII-lea pe vârful Tâmpei.

Călătorește cu CFR Călători la Brașov și ia parte la sărbătoarea Junilor!

Instalează aplicația CFR Călători Bilete online și cumpără biletul direct de pe telefon!

sau

Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără

Surse text: https://www.brasovcity.ro/