24 noimebrie 2021

Astăzi, 24 noiembrie 2021, ca urmare a întreruperii circulației pe magistrala 900 în stația Balota se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Prunișor și Drobeta Turnu Severin. CFR Călători informează că până acum trenurile afectate sunt:

• IR 72 București Nord – Balota – Orșova – Budapesta: pe distanța Prunișor – Drobeta Turnu Severin se va asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenul IR 72 la trenul suplimentar IR 12191/72 care va circula pe distanța Drobeta Turnu Severin – Timișoara Nord – Budapesta. Întarziere estimată: 120 min
• IR 347/12438 Viena – Budapesta – Timișoara Nord – București Nord pe distanța Drobeta Turnu Severin-Prunișor se va asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenul IR 347/12348 la trenul suplimentar IR 12192 care va circula pe distanța Drobeta Turnu Severin – Craiova – București Nord. Întarziere estimată: 90 min.
• RE 9014 în relația Drobeta Turnu Severin – București Nord pe distanța Drobeta Turnu Severin – Prunișor se asigură transbordarea calatorilor cu mijloace auto.
• R 9505 în relatia Craiova – Orsova pe distanța Prunișor – Drobeta Turnu Severin se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto.
• R 9508 în relatia Orsova – Craiova pe distanța Drobeta Turnu Severin – Prunișor se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. De asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto va fi asigurată de către CFR SA care coordonează și realizează circulația trenurilor inclusiv în cazul întreruperilor accidentale ale circulației feroviare (accidente feroviare, linii blocate, timp nefavorabil etc.), în conformitate cu prevederile art 10, alin (8) din Regulamentul de Transport pe Căile Ferate din România din 20.01.2005, cu modificările și completările ulterioare.

Info utile

Restituire contravaloare bilete
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile utilizând:
• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
• numerele de telefon de la gările CFR publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
• aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
• pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Cluj Napoca, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
• pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
• întrebând personalul nostru din staţii.

Purtarea mășii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Despre CFR Călători:
Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.