21  aprilie 2022

Pentru facilitarea mobilității pasagerilor în condiții de siguranță, securitate și confort spre destinațiile de vacanță sau domiciliu pentru a fi alături de cei dragi de Sfintele Sărbători de Paști, CFR Călători își adaptează capacitatea de transport, în perioada 21 – 25 aprilie 2022, prin suplimentarea trenurilor cu vagoane clasă, de dormit și cușetă, folosind întregul parc de material rulant tethnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic.

În perioada 29 aprilie – 1 mai 2022, CFR Călători va suplimenta cu vagoane trenurile către cele mai solicitate destinații, în special cele spre litoral şi Valea Prahovei. 1 Mai fiind o zi de sărbătoare petrecută prin tradiție la malul mării, CFR Călători va asigura călătorilor posibilitatea de a călători spre litoralul românesc fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Târgu Jiu, Craiova, Brașov, Ploiești, Iași, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din capitală. Spre dosebire de anul trecut, numărul de legături este mai mare, pe fondul existenței unui mers de tren cadențat (la 1-2 ore), pe ruta București Nord – Constanța. Conexiunea între litoral și Brașov este asigurată cu trei perechi de trenuri directe față de anul trecut, când erau două perechi de trenuri directe.

Trenuri directe spre LITORAL Descarcă
Trenuri directe dinspre LITORAL Descarcă

 

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea astfel adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoria, să utilizați toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să vă procuraţi din timp legitimaţiile de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale de vânzare:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%; la cumpărarea cu anticipație discountul este de până la 10%. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. Toate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, în secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Facem apel la călători, să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Vor evita astfel, plata în tren a biletului cu suprataxă și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile utilizând:

  • 9521 – INFO CFR (trafic intern).

Mulțumim călătorilor noștri pentru că utilizează serviciile CFR Călători și îi așteptăm în continuare pentru a-i transporta către destinațiile dorite!

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.