Postat 31-05-2023 in Evenimente

În vacanța de 1 iunie & Rusalii, te așteaptă o mulțime de evenimente speciale organizate în marile orașe și nu numai!
Călătorește cu trenurile CFR Călători spre destinațiile și evenimentele preferate și vei beneficia de gratuitate dacă ești elev sau de 50% reducere dacă ești student!
Biletele pot fi cumpărate online în baza unui ID.    
Iar pentru părinții sau bunicii care te însoțesc,  biletul dus – întors* cu reducere de 10%  sau biletul pentru pensionari** cu reducere de 50% reprezintă cele mai avantajoase variante de călătorie!
Important!
* reducere de 10% pentru călătoria unui adult cu tren de orice rang (Regio, InterRegio, Intercity) la clasa 1 sau a 2-a; biletele pot fi cumpărate online, de la agenţiile de voiaj sau din gară.
** reducere de 50% pentru călătoria unui pensionar cu trenuri Regio sau Interregio la clasa a 2-a; biletele pot fi cumpărate de la agenţiile de voiaj sau din gară.

CFR Călători a selectat unele dintre cele mai reprezentative evenimente din toată țara, create special pentru voi, copiii!

Festivalul Opera Copiilor – se desfășoară la Opera Comică pentru Copii, până în data de 11 iunie, între orele 10:00 – 21:00.
Ziua tuturor copiilor este sărbătorită printr-o mulțime de activități și surprize pentru întreaga familie: spectacole, workshop-uri și ateliere, târg educațional, expoziții interactive, jocuri și concursuri, pictură și desen, Aventura Park, tobogan gonflabil, piscină cu bile, campionate de debate, șah, kendama. Detalii, aici!

Art Safari Kids Edition – la Palatul Dacia-România, în perioada 01 – 05 iunie, între 12:00 – 21:00
Palatul va fi deschis pentru toată familia cu expoziții de jocuri și jucării, ateliere de pictură și desen, filme, spectacole și multe alte surprize în parteneriat cu Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă” și Opera Comică pentru Copii. Detalii, aici!

Muzeul Satului îi invită pe cei mici să serbeze împreună 1 IunieZiua Internațională a Copilului!
Evenimentul începe la ora 10:00 cu deschiderea Casei Saschiz și continuă cu seria de ateliere de storytelling, atelierul de reciclat, expoziția Copilăria la sat, un spectacol de ventrilocie. Pe toată durata zilei, pe aleile din „Satul Nou” va avea loc Târgul de jucării, carte, dulciuri, limonadă. Detalii, aici!

Festivalul Caritabil FESTUM LIBERI – la Muzeul Țăranului Român, între 01 și 04 iunie, orele 10:00 – 18:00
Evenimentul se adresează copiilor și adulților, iar în cadrul lui se vor desfășura ateliere creative de pictură, sculptură, modelaj, pielărie, metaloplastie, ceramică, broderie. În plus, peste 30 de artiști care susțin cauza copiilor din medii defavorizate, vor expune lucrări în cadrul festivalului. Detalii, aici!

1 Iunie – Porți Deschise la Camera Deputaților, între orele 10:00 și 17:00!
Veți avea posibilitatea să vedeți sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară și veți putea participa la momente distractive şi educative: spectacole de teatru, de magie, jocuri interactive, întâlniri cu personaje din lumea desenelor animate, animatori pe picioroange, dar și la prezentări de echipamente şi tehnică militară, prezentare de cai şi câini, demonstrații de scrimă. Detalii, aici!

1 Iunie – Senatul Copiilor, între orele 10:00 și 17:00
Senatul României își va deschide porțile pentru copii, iar printre atracţii, se numără vizitarea sălii de plen și a biroului preşedintelui Senatului, precum și activităţi culturale, educaţionale şi sportive, atât la interior, cât și în grădină.

Parada Micilor Bicicliști – West Side Kids Race în Drumul Taberei, de la 09:00 la 18:00
Pe 1 iunie centrul distracției e în cartierul de vest! Vino cu familia, prietenii și bicicletele pe Bd. Drumul Taberei la Parada Micilor Bicicliști – West Side Kids Race și la amfiteatrul din Parcul Drumul Taberei,  unde vei avea parte de spectacole – muzică, dans, magie, asigurate de Teatrul „Ion Creangă”, Opera Comică pentru Copii, “Minunații lui Verdini”, Oana Ioniță și copiii talentați de la Dance Planet. Detalii, aici!

1uniFESTSari în sus de bucurie! – în Parcul Al. Ioan Cuza (IOR), în data de 1 iunie, de la 09:00 la 20:00
SuperEroii Itsy Bitsy te așteaptă la cea mai veselă și mai colorată sărbătoare a copilăriei! Va fi o zi plină de jocuri, activități distractive și educative, spectacole și întâlniri memorabile! Detalii, aici!

BRAȘOV

Piața Veseliei – organizată în Piața Sfatului, în perioada 01 – 05 iunie între 10:00 și 21:00, te așteaptă cu târgul de produse meșteșugărești, bijuterii, produse handmade, jucării lemn, produse din piele, produse alimentare, cu ateliere meșteșugărești – cusut, croșetat, pictură pe obiecte de lut, decorat turtă dulce, cu spectacole zilnice de dans, muzică și teatru pentru copii, cu mini-cinema în aer liber, cu parada modei pentru copii.
Parcul Titulescu și pietonala Eroilor se vor transforma în data de 1 iunie, între 10:00 – 18:00, în Orășelul copiilor, unde cei mici vor înțelege mai ușor cum funcționează un oraș.
Poveștile Copilăriei – la Centrul Cultural „Apollonia Hirscher” și la Cinema Astra, în perioada 01 – 05 iunie – expoziție de păpuși de colecție, expoziție de desene, ateliere pentru copii, recital de povești și proiecție de filme.
Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii – la Teatrul Arlechino, Sala Reduta și la Bastionul Țesătorilor, prezintă până pe 04 iunie o serie de spectacole adresate copiilor. Detalii, aici!

BRAN

De Ziua Copilului, 1 iunie, Parcul Regal al Castelului Bran se transformă în parc tematic: tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare, trasee cu obstacole și multe alte surprize vor fi pregătite de către organizatori. Se anunță o zi plină de teste și exerciții, sub atenta îndrumare a Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” din Brașov. La final, cei mici vor ieși cercetași cu diplomă! În plus, fiecare copil beneficiază de gratuitate la vizitarea Castelului Bran și primește la plecare un cadou. Detalii, aici!

RÂȘNOV

Sărbătoarea Copilăriei – la Dino Parc Râșnov între 01 și 05 iunie
Cei 120 de dinozauri din parc sunt pregătiți și te așteaptă la petrecere!
Alina Sorescu împreună cu Picii lu’ Soreasca vor cânta, vor fi spectacole de teatru, pictură pe față pentru copii și Dino Hunt. Detalii, aici!

CONSTANȚA

Lumea copiilor – Plaja Reyna Constanța, 1 iunie între 11:00 și 20:00.
Plaja Reyna din Constanța devine epicentrul distracției de Ziua Copilului și te așteaptă cu surprize, concursuri, jocuri, ateliere de creație, mascote, baloane, personaje de poveste, canotaj maritim, film în aer liber. Detalii, aici!

1 Iunie MAI bine cu noi! – în Piața Ovidiu, orele 11:00 – 14:00
De Ziua Copilului, pompierii, polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii își vor expune tehnica de intervenție și le vor explica celor mici ce înseamnă profesiile lor. Copiii vor face cunoștință și cu câinii special antrenați care îi însoțesc în misiuni.

CLUJ NAPOCA

Sports Festival 2023 – la Cluj Arena, 01 – 04 iunie
Vino cu părinții și prietenii la cel mai mare eveniment multisportiv din România, locul unde legende ale sportului stau lângă campionii de mâine și lângă suporteri! Sport Festival reprezintă o experiență unică, un mix între sport, divertisment, educație, competiție. Mai exact – Crosul Supereroilor, meciul de fotbal dintre legendele României, Gică Hagi și Gică Popescu și cele ale echipei Galatasaray, concerte (DJ Project, Gașca Zurli), demonstrații de dans, food park, inițiere în peste 20 de sporturi (descoperă la ce sport ești talentat!). Detalii, aici!

Hai-hui printre povești – în Parcul Central, 01 – 02 iunie
Evenimentul celebrează copilăria și universul ei magic și vă propune teatru de păpuși, ateliere dedicate copiilor și familiei, spectacole și concerte ale trupelor elevilor clujeni. Detalii, aici!

Magic Family Days – în Grădina Zazen, 31 mai – 04 iunie
Pentru cei mici vor fi  o mulțime de activități care îi vor face să se simtă ca în povești: ateliere de creație, teatru de păpuși, face painting, spectacole de magie, concerte captivante, jocuri, surprize magice. Cei mari se vor bucura de sesiuni de muzică live în grădină, instalații multimedia, meniuri speciale, precum și de ateliere de gătit cu copiii. Detalii, aici!

ORADEA

Festivalul Copiilor Oradea – va avea loc în Cetatea Oradea, Orășelul Copiilor și Parcul Barcăului, 1 iunie
Festivalul te așteaptă cu spectacole pentru copii – teatru, magie, de majorete, dans modern, cu tabăra medievală, concerte, ateliere interactive, activități sportive, desene pe asfalt, curs de programare și robotică, curs de securitate cibernetică, curs de siguranță rutieră, Parada Norișorilor Plutitori, Parada mascotelor „Prietenii veseliei”. Detalii, aici!

TIMIȘOARA

Cireșar –  în Parcul Copiilor, 1 iunie
Vor fi activități diverse pentru copii și părinți: demonstrații cu ISU, IPJ, IJJ, ANA și Crucea Roșie – prezentarea echipamentelor și a tehnicilor de intervenție, exerciții demonstrative cu câini, plimbări ghidate cu vaporetto, ateliere ecologice, ateliere creative, jucării din lemn, teatru de păpuși și ateliere de lectură, activități sportive pentru copii, proiecții și melodii din filmele Disney, interpretate de corul „Ion Românu”, al Filarmonicii „Banatul”. Detalii, aici!

CRAIOVA

Zilelor Municipiului Craiova între 01 și 05 iunie
Craiova îmbracă haine de sărbătoare – concerte, show aviatic, Food Truck Festival, ExpoFlora, festival de artă digitală, târguri de hand made, ateliere interactive pentru copii, expoziții și competiții sportive sunt pregătite pentru mari și mici!
Evenimentele se vor desfășura în Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi, strada A.I. Cuza, Piața William Shakespeare, pe Aeroportul Internațional Craiova, la Centrul Constantin Brâncuși, la muzee, pe strada Theodor Aman, la Teatrul Național Marin Sorescu și în Parcul Nicolae Romanescu. Detalii, aici!

IAȘI

Senzoria Family Fest – are loc în Grădina Palas,  în perioada 01 – 04 iunie și reprezintă 4 zile de joacă, activități pentru copii și relaxare pentru părinți. Organizatorii au pregătit activități distractive și educative pentru toți cei prezenți – concerte, artă, spectacole de muzică, teatru, workshop-uri, ateliere creative, face painting, jocuri pentru copii, profesori de talente, dar și o zonă de food truck-uri. Detalii, aici!

1 Iunie la Casa Pogor – de la ora 10:00
Grădina Muzeului Pogor va fi transformată într-un paradis al copiilor care vor fi așteptați cu numeroase activități și surprize: ateliere de creație – desen, pictură, colaj, spectacole de teatru, muzică și dans, activități în aer liber – jocuri și concursuri. Detalii, aici!

BACĂU

Festivalul Copiilor – în Piața Tricolorului, în perioada 01 – 04 iunie
Vor fi defilări ale personajelor animate, concerte live, demonstrații, ateliere și concursuri sportive, jocuri.
La Teatrul de Vară și Teatrul Bacovia va avea loc Festivalul Internaţional de Muzică, Teatru şi Dans pentru Copii și Tineri ”Neghiniță” 2023. Detalii, aici!

Copilăria este o stare de spirit, așa că, toată lumea este așteptată la evenimente!

Alege destinația și cumpără bilet de tren aici!