CFR Călători îți propune să descoperi în fiecare weekend o destinație turistică sau un eveniment cultural de top din România.

Între 17 și 20 august, vino să petreci 4 zile legendare, la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan Cel Mare”, în Cetatea de Scaun a Sucevei!

Pentru a vedea orarul trenurilor spre Suceava, intră aici!

– Cumpără bilet dus-întors cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei și beneficiază de reducerea* de 10%. Detalii, aici!
– Achiziționează un card TrenPlus și beneficiază de reducerea* de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici!
– În cazul în care călătorești împreună cu prietenii, puteți să beneficiați de reducerea de grup! Astfel:
* pentru grup 20 – 40 persoane,  reducerea* este de 15%
* pentru grup 41 – 80 persoane,  reducerea* este de 20%
* pentru grup mai mare de 80 persoane,  reducerea* este de 25%.
Detalii, aici!
– Cumpără bilet de tren cu maxim 30 zile înainte de data de călătorie și beneficiezi de reducerea la cumpărarea cu anticipație! Astfel:
* la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
* la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
Detalii, aici!
– Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a. Detalii, aici!
Notă:
*Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan Cel Mare” te așteaptă cu o paradă epică, ateliere, teatru, dansuri, lupte, turniruri, spectacole ecvestre, păsări de pradă, spectacole cu foc și multe, multe alte surprize!
Domnițele vor dănțui, menestrelii vor cânta, pehlivanii se vor lupta, vitejii se vor întrece spre dreapta şi cinstita cunoaştere a vremurilor de mult apuse!
Iar chefii bucătari vor pregăti un mare ospăț spre desfătarea pofticioșilor!

Festivalul debutează joi, 17 august cu Parada cu Făclii – o paradă cum nu s-a mai văzut, cu surle, trâmbițe, tobe, cai, păsări de pradă, cu peste 500 de domnițe și cavaleri din Turcia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova și România; seara se va încheia cu un concert de zile mari al trupei Altar, în Cetatea de Scaun a Sucevei.
Vineri, sâmbătă, duminică (18, 19, 20 august) ești invitat la concerte de muzică medievală și tradițională în curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei – cu Truverii, Peregrinii, Ana Creangă și Vlad Ciocoiu, Asociația Culturală Friedrich Schwartz, spectacole cu foc – Amor Flammis, Deep6project, magie și iluzionism, jocuri și concursuri medievale, dansuri medievale, ceremonia Schimbului de Gardă.
Trupele de reconstituire istorică te vor încânta cu demonstrații de luptă, prezentare de arme, întreceri voinicești, demonstrații de tir cu arcul și arbaleta, competiții între străjeri, tradiții otomane, jocuri ale popoarelor nomade, cascadorie cu cai.
Cei mici sunt așteptați la teatru – Dănilă Prepeleac, Peștișorul de aur, Capra cu trei iezi, Povestiri de buzunar, ateliere de pictură heraldică pe lemn, demonstrații și jocuri pentru copii, concursul Descoperiți comoara.
Festivalul se va încheia cu videomaping pe zidurile cetății cu Artgotica și un spectacol cu foc.

Programul detaliat al festivalului, aici!

Suceava – vechea capitală a Moldovei, te așteaptă să îi descoperi farmecul! Obiective turistice de top:

Palatul Administrativ – clădire în stil baroc construită între anii 1903-1904, azi Prefectura și Consiliul Județean Suceava
Biserica romano-catolică Sfântul Ioan Nepomuk
Muzeul Bucovinei (Muzeul Național al Bucovinei) – clădire construită între anii 1902-1903, în stilurile neoclasic și baroc; azi, muzeu de istorie
Muzeul de Științele Naturii – clădire istorică ridicată la începutul secolului al XIX-lea în centrul orașului, ce a găzduit în trecut Școala populară de băieți
Palatul de Justiție – clădire construită în stil neoclasic în anul 1885
Hanul Domnesc – un fost han medieval construit în secolul al XVII-lea, cea mai veche clădire din municipiul Suceava care nu este lăcaș de cult și care s-a păstrat în întregime până astăzi; în prezent aici funcționează Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc”
– Colegiul Național „Ștefan cel Mare
– cea mai veche instituție de învățământ liceal din Suceava, înființat în anul 1860
– Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”
– cu Biserica Sfântul Gheorghe, monument UNESCO; mănăstire ortodoxă, construită în perioada 1514-1522
– Biserica Mirăuți „Sfântul Gheorghe” – cea mai veche biserică din orașul Suceava
– Biserica „Sfântul Dumitru” – cu turnul-clopotniță sau turnul lui Alexandru Lăpușneanu, emblematic pentru oraș
Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” (Biserica Coconilor, Biserica Beizadelelor sau Biserica Domnițelor), Biserica „Învierea Domnului”, Biserica „Sfântul Nicolae”
– Curtea Domnească –
ridicată între secolele al XIV-lea și al XVII-lea, azi în ruină (în centrul orașului Suceava)
– Cetatea de Scaun a Sucevei
(Cetatea Sucevei) – cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava, construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat și fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare
– Muzeul Satului Bucovinean
– muzeu în aer liber: case tradiționale din lemn, anexe gospodărești, instalații tehnice populare, ateliere meșteșugărești, construcții comunitare
– Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare
– amplasată în Parcul Șipote-Cetate, în apropiere de Cetatea de Scaun a Sucevei
– Gara Suceava (Gara Burdujeni)
– construită în perioada 1892-1902 în cartierul Burdujeni (pe atunci localitate de frontieră între România și Austro-Ungaria); a fost gară de frontieră românească
– Gara Suceava Nord (Gara Ițcani)
– construită în anul 1871 în satul Ițcani (pe atunci localitate de frontieră între Austro-Ungaria și România, astăzi cartier al Sucevei); a fost gară de frontieră austriacă.

Călătorește în timp și bucură-te de spectacol!

Cumpără bilet de tren aici!