Precizare CFR Călători

28 noiembrie 2022

Referitor la solicitările de presă cu privire la implicațiile CFR Călători în organizarea evenimentului din Trenul Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA, facem următoarele precizări:

CFR Călători nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA.

CFR Călători poate realiza la cerere, contra cost, prestații comerciale folosind personalul și materialul rulant propriu sau al beneficiarului.

În acest sens, CFR Călători a primit o solicitare de prestări servicii pentru asigurarea remorcării și a personalului tehnic în vederea circulației garniturii Trenului Regal, pe ruta București-Sinaia și retur. Beneficiarul, odată cu solicitarea, a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate.

CFR Călători a notificat Beneficiarul, confortm clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului.

Trenuri afectate de greva feroviară din Austria

CFR Călători informează că urmare a grevei feroviare care are loc în Austria astăzi, 28 noimebrie 2022, este afectată și circulația trenurilor internaționale românești, a căror circulație este limitată la Budapesta:

 • trenul internațional Dacia – IR 12346 București Nord – Budapesta – Viena
 • trenul internațional Dacia – IR 12347 Viena – Budapesta – București Nord
 • trenul internațional Transilvania – IR 143 Viena – Cluj Napoca
 • trenul internațional Transilvania – IR 146 Cluj Napoca – Viena

Urmare informarii operatorului feroviar austriac – OBB, pasagerii care au bilete la aceste trenuri vor primi la cerere contravaloarea biletelor.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Degajare de fum locomotivă

Astăzi, 28 noiembrie 2022, în jurul orei 05.55, în stația Slatina Timiș, la locomotiva trenului R 9551 care circulă pe ruta Orșova – Caransebeș s-a produs defectarea însoțită de o degajare de fum.

Mecanicul trenului a aplicat procedurile în vigoare în astfel de situații, a avizat imediat serviciul 112, după care acționat cu extinctoarele din dotare eliminând cu mijloacele proprii efectele degajării de fum.

Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul a plecat cu o întârziere de 98 de minute cu o locomotivă de ajutor sosită de la Caransebeș. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare constituită în acest scop.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Oferta Black Friday la Interrail Global Pass – 20% reducere la vacanțe cu trenul în Europa

24 noiembrie 2022

 

Cumpără Interrail Global Pass în perioada 24 – 29 noiembrie 2022 şi profită de 20% reducere.

Reducerea se acordă tuturor categoriilor de călători (adulți, tineri și seniori), atât la clasa 1 cât și la clasa a 2-a.

Copiii de până la 12 ani beneficiază de gratuitate (maximum doi copii însotiți de un adult).

Reducerea de 20% se aplică la Pass-urile valabile 15 zile continuu, 22 zile continuu și o lună continuu.

Legitimaţia Interrail Global Pass oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate în 33 de ţări europene, din Scandinavia până în Turcia şi, în plus, traversarea maritimă cu vaporul între Italia şi Grecia.

 

Prețuri Interrail Global Pass – 20% reducere de Black Friday

  GLOBAL PASS CONTINUU
  Clasa 1 Clasa a 2-a
Adult Senior Tânăr Copil Adult Senior Tânăr Copil
15 zile continuu € 472,00 € 425,00 € 354,00 € 0,00 € 354,00 € 319,00 € 266,00 € 0,00
22 zile continuu € 552,00 € 497,00 € 414,00 € 0,00 € 414,00 € 373,00 € 311,00 € 0,00
  1 lună continuu € 714,00 € 643,00 € 536,00 € 0,00 € 536,00 € 482,00 € 402,00 € 0,00

 

Mai multe informații sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional / Interrail și pe  http://www.interrail.eu/.

Oferta Interrail Global Pass este vândută la casele de bilete din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional. Pentru informații despre circulația trenurilor internaţionale, călătorii pot solicita informaţii la telefon 021.314.5528 (trafic internațional Gara de Nord București) sau pot accesa https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro.

 

 

 

 

 

 

 

Modificări temporare în circulația trenurilor

Actualizare 23 noiembrie 2022

 • în perioada 26 noiembrie  – 9 decembrie 2022, la trenul IR 1823 București Nord – Târgu Jiu – Deva se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe distanța Târgu Jiu – Deva.
 • în perioada  27 noiembrie – 10 decembrie 2022, la trenul IR 1824 Deva – Târgu Jiu – București Nord se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe distanța Deva – Târgu Jiu.
 • în perioada 26 noiembrie –  10 decembrie 2022, intervin modificări și în circulația trenurilor regio pe distanța Simeria – Orăștie, realizându-se transbordarea călătorilor cu mijloace auto între aceste două stații. Trenurile regio vor fi anunțate la nivel local, în stațiile de cale ferată.

=======

 15 noiembrie 2022

Pentru efectuarea de către CNCF CFR SA a lucrărilor de reabilitare a stației Simeria, în perioada următoare intervin modificări în circulația unor trenuri, astfel:

 • în perioada 17 – 24.11.2022, trenul IR 1835 București Nord – Craiova – Târgu Jiu – Teiuș se anulează pe distanța Târgu Jiu – Teiuș și circulă numai pe distanța București Nord – Târgu Jiu conform graficului din mersul trenurilor.
 • în perioada 18 – 25.11.2022, trenul R 3081 Teiuș – Cluj Napoca se anulează.
 • în perioada 18 – 25.11.2022, trenul IR 1836 Cluj Napoca – Târgu Jiu – Craiova se anulează pe distanța Cluj Napoca – Târgu Jiu și circulă numai pe distanța Târgu Jiu – Craiova conform graficului din mersul trenurilor.
 • în perioada 18 – 25.11.2022, la trenul IR 1823 București Nord – Târgu Jiu – Deva se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe distanța Târgu Jiu – Deva.
 • în perioada 19 – 26.11.2022, la trenul IR 1824 Deva – Târgu Jiu – București Nord se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe distanța Deva – Târgu Jiu.
 • în perioada 18 – 25.11.2022, intervin modificări și în circulația trenurilor regio pe distanța Simeria – Orăștie, realizându-se transbordarea călătorilor cu mijloace auto între aceste 2 stații.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

 

Implementarea sistemului xSell-mobile

 15 noiembrie 2022


 În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare și accesibilitate, începând de astăzi, 15 noiembrie 2022, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren. Acest fapt permite emiterea legitimațiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimațiilor, validarea biletelor online și a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile.

Personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

Finalizarea implementării acestei soluții permite vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători.

În plus asigură o servire mai rapidă și mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit pentru achiziționarea biletelor online până în momentul plecării trenului din stația de îmbarcare.

Achiziţionarea biletelor online este posibilă de pe site-ul www.cfrcalatori.ro și prin aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” disponibilă în toate magazinele de aplicații: Google Play, Apple AppStore și Huawei AppGallery.

CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziție din graficul unei zile și să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale:

 

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.