CFR Călători îți propune să descoperi destinații turistice sau evenimente culturale din România.

În săptămâna în care se împlinesc 564 ani de la prima atestare documentară a Cetății București, 20 septembrie 1459, te invităm să călătorești cu trenul spre capitală și să te bucuri de evenimentele organizate cu această ocazie!

Pentru a vedea orarul trenurilor spre București, intră aici!

Beneficiază de ofertele CFR Călători:

 • Cumpără bilet dus-întors cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei și beneficiază de reducerea* de 10%. Detalii, aici!
 • Cumpără bilet de tren cu maxim 30 zile înainte de data de călătorie și beneficiezi de reducerea la cumpărarea cu anticipație! Astfel:
  – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
  – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
  Detalii, aici!
 • În cazul în care călătorești împreună cu prietenii, puteți să beneficiați de reducerea de grup! Astfel:
  – pentru grup 20 – 40 persoane,  reducerea* este de 15%
  – pentru grup 41 – 80 persoane,  reducerea* este de 20%
  – pentru grup mai mare de 80 persoane,  reducerea* este de 25%.
  Detalii, aici!
 • Achiziționează un card TrenPlus și beneficiază de reducerea* de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici!

Notă:
*Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Program Zilele Bucureștiului 20 – 24 septembrie 2023:

Concert “Poveste din Bucureştiul de odinioară”23 septembrie, ora 20.00, în Piaţa Festivalului Internațional George Enescu (pe scena din fața Ateneului Român)
De la celebrele tangouri, foxtrot-uri și swing-uri ascultate în teatrele de vodevil și de revistă ale Bucureștiului de odinioară, la muzica clasică și cea de cafe-concert, spectacolul propune o incursiune în trecut, într-o lume aproape pierdută, pe care muzica o reconstituie într-un mod inegalabil.
Concertul va fi susținut de actrița Miruna Ionescu şi de violonistul Valentin Albeşteanu, acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea „Ion Dumitrescu”, dirijată de Tiberiu Dragoş Oprea şi de Taraful de Oraş.
Intrarea este liberă.

Alte concerte în Piața Festivalului George Enescu:
Joi, 21 septembrie, de la ora 20:00
, publicul se va bucura de compoziții ale unor autori celebri – George Gershwin, Astor Piazzolla, Leonard Bernstein, Franz Liszt, Frederick Loewe, interpretate de artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Republica Moldova.
Vineri, 22 septembrie, de la ora 20:00, va concerta un ansamblu unic în peisajul muzical românesc, Big Band Radio România, sub bagheta dirijorală a Simonei Strungaru.
Duminică, 24 septembrie, ora 20:00, Zoli Toth, promotorul muzicii de percuție neconvenționale din România, va crea o atmosferă magică alături de Orchestra Camerata Regală, dirijată de Constantin Grigore.
Intrarea este liberă la toate concertele care au loc în Piața Festivalului George Enescu.

Noaptea dansului – 23 septembrie, orele 17.00-20.00 în cadrul programului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”
„Noaptea Dansului”
se întoarce pe Calea Victoriei, în fața Muzeului Național de Istorie a României şi invită publicul să sărbătorească oraşul prin dans. Peste 200 de dansatori de la peste 15 şcoli de dans au pregătit trei ore de flash-mob-uri, community dance şi momente de interacțiune cu trecătorii.

– Din programul ediţiei „Zilele Bucureştiului 2023” fac parte și expoziţii documentare, de fotografie, pictură, sculptură, grafică.
Expoziția documentară „București. O stratigrafie în hărți și planuri”- Hanul Gabroveni, Sala Bolţilor și Sala Atelier și expoziţiile de fotografie „Vremuri blurate” şi „Arhiva foto 1992-1993” – Hanul Gabroveni, Sala Librărie și Sala Arcelor beneficiază de acces gratuit în weekendul 23-24 septembrie.

Mai multe despre Zilele Bucureștiului, aici!

iMapp Bucharest – Winners League, cel mai mare eveniment de video mapping din lume, va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, în Piața Constituției și va transforma orașul București în Capitala Luminilor.
Ediția din acest an a concursului internațional de video mapping, a cărui temă este CONTRASTS, va aduce la București 5 echipe, câștigătoare ale festivalurilor de video mapping din Franța, Germania, Grecia, Ungaria și Japonia, care vor oferi publicului o experiență imersivă, în care arta se reunește cu tehnologia. Artiștii își vor proiecta lucrările pe fațada de 23.000 mp a Palatului Parlamentului, iar Ambasadorul Oficial al iMapp Bucharest 2023, Jean – Michel Jarre, va înmâna Marele Premiu echipei câștigătoare.
iMapp Bucharest – Winners League
este un eveniment dedicat întregii familii și promite 12 ore de entertainment: DJ CS84 va aduce publicului ritmuri electronice, KOV va cuceri prin muzică și dans, DJ Ravin, unul dintre creatorii seriei de compilații Buddha Bar, va deschide concursul de video mapping cu muzica sa electrizantă. Atmosfera va fi animată de artiști stradali în costume tematice, va exista o zonă de street food și relaxare, iar Pixel, noul MC virtual al iMapp Bucharest, generat AI, se va adresa publicului direct de pe suprafața de proiecție. Seara va culmina cu spectacolul fascinant al artelor vizuale și al tehnologiei 3D.
Intrarea este liberă, începând cu ora 11.00, iar accesul se va realiza prin porțile de pe Bd. Libertății, în proximitatea intersecției cu Calea 13 Septembrie, respectiv cu Bd. Națiunile Unite.
Regulamentul de participare și acces, aici!

Fii și tu parte din experiența iMapp Bucharest 2023!

Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără

Surse text: https://arcub.ro, https://www.creart.ro.