Postat 24-09-2017 in Evenimente

CFR Călători a marcat Ziua Libertății de Mișcare, 24 septembrie, prin organizarea unui concurs de fotografie despre plăcerea călătoriei cu trenul și despre mobilitate.

„Libertatea de mişcare este un lucru esențial pentru dezvoltare. CFR Călători marchează pentru al treilea an la rând această zi dedicată mobilității. Chiar dacă la prima vedere sunt multe alternative de transport, constrângerile financiare limitează mult alegerile. Transportul feroviar rămâne accesibil pentru toate categoriile sociale și de aceea este important ca acest domeniu să beneficieze de fondurile de investiții necesare, pentru că libertatea de mișcare înseamnă evoluție și dezvoltare. Și pentru că #SEPOATE dacă asta ne dorim cu adevărat” a declarat în 2017 Directorul General al CFR Călători, Iosif SZENTES.

„A călători este o experiență de viață. Fiecare călătorie este unică chiar și atunci când alegem aceeași destinație și același mijloc de transport. Indiferent de motivul călătoriei, libertatea de mișcare este un drept fundamental, de necontestat”, a declarat în 2016 Directorul General al CFR Călători, IOSIF SZENTES.

La acest concurs au putut participa toate persoanele fizice care publică, în postări diferite (nu mai multe imagini în aceeași postare), una sau mai multe fotografii care să promoveze ideea libertății de mișcare cu TRENUL, în cadrul acestui eveniment FB.

 

PREMIILE acordate au fost …

1. Un bilet InterRail Global Pass – un bilet de călătorie cu trenul pentru toată Europa/ CFR Călători;
2. Un loc la cursurile Școlii de fotografie / Centrul de Cercetare în Domeniul Vizualului (CCDV).
mențiuni: Printarea fotografiilor din Top 10 și realizarea unei expoziții la sediul Ministerului Transporturilor.

Mai multe detalii despre evenimentul realizat în 2016 și 2017 găsiți pe pagina de facebook.

Vă mulțumim pentru participare și vă așteptăm să participați la următoarele evenimente.