CFR Călători te invită să descoperi în fiecare weekend o destinație turistică din România!

Și pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, îți propunem să călătorești cu trenul spre cele mai frumoase târguri de Paște din țară!

Timișoara – Capitala Culturală Europeana 2023 – te așteaptă la deschiderea Târgului de Paște, sâmbătă, 25 martie, de Bunavestire!

Pentru a vedea orarul trenurilor spre Timișoara, precum și prețul biletelor de tren, intră aici.
Alege biletul dus – întors și vei beneficia de 10% reducere la tren de orice rang (Regio, InterRegio, Intercity) la clasa 1 sau a 2-a!
Sau cumpără un Card TrenPlus și vei avea 25% reducere la trenurile de rang Regio și Interregio! În plus, vei putea călători oriunde vrei tu cu aceeași reducere de 25% în decurs de un an de la data emiterii cardului!
Notă:
Biletele dus-întors nu se emit în ziua de plecare a trenului de dus! Biletul trebuie achiziţionat cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei!
Cardul TrenPlus nu se poate achiziționa cu valabilitate din ziua emiterii!
Pentru aceste oferte biletele pot fi cumpărate online sau de la automatele de vânzare bilete şi casele de bilete din gară sau agenţii de voiaj.

Important:

 • Biletele de tren CFR Călători pot fi cumpărate de la automatele de vânzare bilete din gări cu 5 minute înainte de plecarea trenului sau online, până la ora de plecare a trenului, cu 5% reducere!
 • Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de facilități!
 • Dacă ai mulți prieteni și veți călători împreună, puteți beneficia de reducerea de grup! Reducerea de grup se acordă în funcție de numărul de persoane din grup și începe de la 15%!

Condiții:
– grup format din cel puţin 20 de persoane
– se acordă reduceri la trenurile Regio sau Interregio, clasa a 2-a, călătorie simplă, pentru cererile cu o anticipație de minim 6 zile (calculată fără ziua în curs)
– oferta GRUP poate fi achiziționată numai de la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj ale CFR Călători
– reducerile se acordă tuturor membrilor grupului și nu se cumulează cu alte reduceri sau facilități (student, pensionar etc.)
– tariful de rezervare a locului la vagon clasă, respectiv a suplimentului de pat pentru rezervarea la vagon de dormit sau cușetă se achită integral pentru fiecare membru al grupului
– pentru călătoria la clasa 1 sau tren Intercity se vor achita integral diferențele tarifare corespunzătoare pentru fiecare membru al grupului.

Târgul de Paște de la Timișoara, care va avea loc în Piața Libertății, își așteaptă vizitatorii cu tot felul de produse handmade, de la dulciuri și ouă încondeiate, la decorațiuni, suveniruri sau bijuterii și va putea fi vizitat până în data de 18 aprilie, inclusiv.

Organizatorii au pregătit ateliere demonstrative de încondeiat ouă, ateliere de pictură pe ceramică, pictură pe lemn, aranjamente florale, spectacole pentru copii, recitaluri, spectacole de dans și teatru – un program conceput pentru a aduce împreună mici și mari, în așteptarea Sărbătorii Învierii. Programul complet aici.

Și dacă tot ai ajuns în Capitala Europeană a Culturii din 2023, nu rata evenimentele culturale în curs:

 • „Victor Brauner: Invenții și magie”, cea mai importantă expoziție retrospectivă din Europa de Est dedicată artistului suprarealist de origine română
 • „Paul Neagu. O retrospectivă” este prima expoziție de o asemenea cuprindere dedicată lui Paul Neagu (1938–2004), artist de origine română care a trăit și lucrat la Londra începând din 1971
 • Expoziția colectivă centrală Chronic Desire – Sete Cronică, în diferite spații din oraș: Bastionul Maria Theresia, Comenduirea Garnizoanei Timișoara, Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” și Palatul Ștefania
 • Instalația de arhitectură Pepiniera – 1306 Plante pentru Timișoara.

Timișoara, denumită și “Mica Vienă” datorită arhitecturii sale de inspirație vieneză, te așteaptă să o descoperi! Obiective turistice de top:

 • Piața Victoriei sau fosta Piață a Operei – simbol al Revoluției Române – cu Opera Română, Teatrul Național, Catedrala Mitropolitană (cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi”) – cel mai mare edificiu religios din oraș, Palatele Weiss, Lloyd, statuia Lupa Capitolina, Fântâna cu Pești
 • Piaţa Unirii – cea mai veche piață din Timișoara, situată în interiorul zidurilor fostei cetăți, cu construcţiile în stil baroc – Domul Romano-Catolic (Catedrala Sfântul Gheorghe), Palatul Baroc, în incinta căruia se află Muzeul Național de Artă, Catedrala Ortodoxă Sârbă, Monumentul Sf. Treime, Casa Brück, Casele Canonicilor
 • Piața Libertății – Casa cu Atlanți, Primăria Veche, Cazinoul Militar, Monumentul Sf. Maria şi Sf. Ioan Nepomuk
 • Cartierele istorice ale Timișoarei – Cetate, Iosefin, Elisabetin, Fabric – cu clădirile cu  arhitectură impresionantă,  viu colorate și bogat ornamentate
 • Castelul Huniade – cea mai veche clădire din Timișoara
 • Bastionul Maria Theresia – singurul bastion care mai există din Cetatea Timișoarei, cunoscut și sub numele de Bastionul Cetății
 • Muzeul Satului Bănățean, Fabrica de Bere, Biserica Millenium, Sinagoga din Fabric.

Timișoara te invită și la o plimbare prin parcurile sale – Parcul Central, Parcul Botanic, Parcul Regina Maria, Parcul Copiilor, Parcul Justiției, Parcul Rozelor – care i-au adus renumele de “Orașul Parcurilor“ – și, de ce nu, la o plimbare cu vaporașul pe Bega!

Te așteptăm la Târgul de Paște de la Timișoara!

 

Cumpără bilete ONLINE în trafic intern!

Cumpără

Alte articole pe aceeași temă:

Destinații de weekend cu CFR Călători! Craiova – Târgul de Paște! click aici
Destinații de weekend cu CFR Călători! Satu Mare – Târgul de Paște! click aici
Destinații de weekend cu CFR Călători! Oradea – Târgul de Paște! click aici
Destinații de weekend cu CFR Călători! Sibiu – Târgul de Paște! click aici
Destinații de weekend cu CFR Călători! Bucuresti – Târgul de Paște! click aici