1. Transportul pasagerilor se realizează în conformitate cu prevederile în vigoare, respectiv cu regulile de igienă și comportament emise de autorități pentru protecția persoanelor și prevenirea infecției cu Covid-19.

Se recomandă:
– Evitați călătoriile în orele de vârf, dacă este posibil
– Înainte de începerea călătoriei spălăți/dezinfectați mâinile
– Înainte de îmbarcare/coborârea în/din tren, permiteți celorlalţi pasageri să urce/coboare în siguranţă, aşteptând la o distanţă suficientă
– Toate zonele/uşile de intrare/ieşire disponibile să fie utilizate uniform

2. Purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie în toate gările, la urcarea/coborârea din trenuri precum și pe toată durata călătoriei.

Se recomandă:
– Utilizarea mănușilor de unică folosință
– Păstrarea distanţei suficiente între pasageri, în ciuda utilizării măştii de protecţie
– Pasagerii să tuşească sau să strănute numai în cotul îndoit sau într-o batistă /într-un şerveţel

3. În cazul în care sunt persoane care solicita asistența pentru îmbarcare, acestea vor anunţa conform reglementarilor in vigoare reprezentantul CFR Calatori, care va stabili modul de acordare a asistenţei pentru persoanele respective.

4, CFR Călători recomandă să cumpărați biletele de călătorie ONLINE, sau să utilizaţi plata cu cardul acolo unde este posibil acest lucru.

Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără

Link-uri utile:

ATENŢIE!

Alege să călătoreşti informat!

În contextul pandemiei de COVID – 19, de luni 9 noiembrie 2020 intră în vigoare noi reguli obligatorii pentru toţi românii.

Citeşte care sunt noile reguli privind deplasarea persoanelor!

HOTĂRÂRE nr. 52 din 05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (sursa https://www.mai.gov.ro/) Citește
HOTĂRÂRE nr. 47 din 05.10.2020 privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice (sursa https://www.mai.gov.ro/) Citește
Anexa HOTĂRÂRE nr. 47 din 05.10.2020 – Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat Citește
HG privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020,
precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (sursa https://www.mai.gov.ro/)
Citește
 Cum pot cumpăra bilete de tren ONLINE în trafic intern? Citește

Icons made by Freepik from www.flaticon.com