Postat 18-05-2021 in Evenimente

Calea ferată oferă Europei un viitor cu adevărat conectat. Cooperarea dintre companiile feroviare conduce deja la o rețea uniformă în care domeniile cheie își aliniază procesele de programare, depășesc barierele lingvistice, simplifică normele și cerințele tehnice din Uniunea Europeană pentru ca trenurile să funcționeze peste granițe.

În acest mod se creează o nouă capacitate a infrastructurii, în special pentru conectarea parcurilor industriale la rețeaua principală de transport marfă, dar și completarea rețelei europene care leagă capitalele și orașele mari. Astfel de conexiuni feroviare între țări contribuie la crearea unei identități europene și la modelarea valorilor comune. La nivel local, căile ferate asigură servicii de transport și mobilitate, oferind călătorilor mai multe opțiuni.

Trenul Connecting Europe Express este un proiect unic realizat prin implicarea Comisiei Europene, Comunității Europene a Căilor Ferate și a Societăților de Infrastructură (CER), operatorilor feroviari europeni, administratorilor de infrastructură și a numeroși alți parteneri la nivel comunitar și local. Conceput de Comisia Europeană ca parte a Anului European al Căilor Ferate și cu ajutorul unei colaborări fără precedent între companiile feroviare, trenul Connecting Europe Express va traversa continentul în această toamnă – peste 40 de  orașe din 26 de țări, în 36 de zile. Trenul va demonstra puterea pe care o are calea ferată în a conecta oameni și companii, dar și importanța politicii de infrastructură a UE care face posibil acest lucru.

#EUYearofRail

Știați că?

  • Gara Arad – Vechea gară din 1910 a fost transformată în perioada 2012-2016 în cea mai modernă gară din România și face parte din tronsonul coridorului feroviar pan-european (Arad – București – Constanța). Aradul este un important nod feroviar aflat la intersecția a 6 rute (spre și dispre Timișoara, Deva, Curtici, Sântana, Periam și Nădlac) şi principala legătură cu Ungaria şi Austria. Primul tren a trecut prin Gara Arad la 25 octombrie 1858, când s-a inaugurat calea ferată Szajol-Arad.
  • Gara Curtici conectează România de Occident. Pe aici trec trenurile CFR Călători spre Ungaria și Viena, unde sunt conexiuni feroviare spre Vestul Europei. Hai cu noi într-o scurtă călătorie virtuală pe traseul Arad – Curtici: https://www.youtube.com/watch?v=UPZEZnR0j1I

Alte articole pe aceeași temă:

CFR Călători, partener al Connecting Europe Express! click aici
Transportul viitorului este cel feroviar. Alegeți calea ferată! click aici
România membru fondator al Uniunii Internaționale a Căilor Ferate click aici
Transportul feroviar cel mai ecologic tip de transport de pasageri din Europa click aici
Muzeul de locomotive cu abur din Reșița click aici
Ceferiada click aici
Muzeul de locomotive din Dej click aici
Transportul inteligent click aici
TRENUL = Transportul feroviar este mai curat click aici
140 ani de la prima cale ferată executată integral de ingineri români click aici
Conexiunea feroviară a Capitalei cu Orientul și Occidentul, la începuturi click aici
Începutul căilor ferate în Europa click aici
Explorați ruta feroviară Suceava – Putna click aici
Istoria trenului regal click aici
Faleza Dunării și Tunelul Filești în Anul European al Căilor Ferate! click aici
Calea ferată Filiași – Bumbești – Livezeni click aici
Viaductul Caracău -cel mai mare viaduct în arc din beton din România click aici
Gara regală Bucureşti Băneasa click aici